18 Eylül 2013 Çarşamba

ÇALIŞAN KADINLAR...

Bi kaç yazısını okuduktan sonra,merak ettiğim ve acaba kimdir bu Osman Nuri Ünsal dediğim,fakat araştırırken olgunca bi tatlı amca beklediğim vede tanıyınca çok çok şaşırdığım kişidir kendisi :) (ne cümle oldu ya)
Ben daha büyükçe,olgun bi amca beklerken fazlasıyla genç bi arkadaş çıktı ve güzel,olgun cümlelerin böyle genç ağızlardan dökülmesi ayrıca mutlu etti beni ...
Kendi notlarından derlediği bu yazısı açıkçası kısık sesle söylenen bazı gerçekleri biraz daha ortaya dökmüş gibi...Kendi cümleleriyle okuyalım hele..:)

Geçen gün sosyoloji dersinde konumuz bununla biraz alakalıydı.
3 senedir uğraştığım ankette de beni yanıltmayan sonuçlar çıktı. sonuçlar üzücü, yani en azından benim açımdan.
artık muhafazar kesimin kızları da çalışıyor malumunuz..
okuyorlar Allah hepsine yardım etsin okuma şevklerini kırmasın.
1044 kadınla konuştum üç sene içinde. ve çıkardığım sonuçları sizinle paylaşmak istiyorum.
boşanmaların çoğu kadın erkek çalışıyorsa bu ailelerde gerçekleşiyor. çünkü kadın ekonomik özgürlüğünü eline alınca otomatikmen bende evde söz hakkına sahibim açısından bakıyor. ve bu çalışmaya iten sebep anne babalar kızlarına çalış kocana muhtaç olma kızım.
tehlikenin farkında mısınız?
kocana muhtaç olma. sanki erkekler hor kullandı kadınları. hangimizin babası annesini sokağa attı. bunun altında yatan sebep ekonomik. aç kalma korkusu lükse düşkünlük. dünyaya değer verme. bir diğer sorun çalışan kadın çocuk sahibi olunca çıkıyor. erkek çocukla ilgilenmesini isterken kadın kariyerini düşünüyor.
çoğu kadın da bankamatik kartını erkeğe dokundurmuyor bile. gerçekleri yazıyorum 750 kadın bankamatik kartını vermem o zaten benim param. yani müşterek hayat fasa fiso.. dinen zaten vermek zorunda değiller. lakin eşitlik naraları var ya ondan söylemek istedim.. bu birde Allah'tan hakkıyla korkan dediğimiz muhafazakar kesim kadınları. (?)
daha çok sonuç var ama hepsini yavaş yavaş zamanı geldiğinde paylaşacağım. ama çıkardığım iki sonucu sizinle paylaşayım.
1. anne babalar artık kızım sen çalış kocana muhtaç olma dediği sürece boşanma olayları her sene artmaya devam edecek.
2. birileri çıkıp kadınlara yapabilecekleri en büyük kariyerin cenneti ayakları altına almaları gerektiğini söylemeli...

Osman Nuri Ünsal

Bir de bu yanı var ki,insanın imtihanını kaybetmemesi adına her an uyanık olması gerektiğini bir kez daha vurgular nitelikte...


Neyi neye tercih ediyoruz ?? Hepimiz bir kez daha düşünelim sadece, :(
Selametle..

3 yorum:

  1. Dün de tam bununla alakalı bir film vardı tv de.Boynu bükük küheylan.Şaban iki eşiyle ilstanbula gelir.kadınlar eline ekmek almaya başlayinca gözleri açılır ve sonunda terkederler.Allah hepimize fıtratımıza uygun hareket etmemizi istiyor.

    YanıtlaSil
  2. Resim defterim:teşekkür ederim..
    Coşkunsel :evet,:)
    zaten doğamıza aykırı durmaktan,kendini erkeklerle yarıştıran bi cins türedi
    Allah sonumuzu hayr etsin..
    Dua ile..

    YanıtlaSil