11 Mayıs 2013 Cumartesi

Dem Bu Dem-dir!Haydi Muhasebeye...



Mevsimlerden bahar, 
Nisan yağmurları geçti,Rahmet,bereket ayı ..
Rahmet yağmaya devam ediyor 
Takvim Mayıs'ı gösterirken,toprak hala ıslak 
Bulutlar rahmet bırakıyor toprağa,
İnsanlar,kör sağır....

Vakit yenilenme,dirilme,maneviyatımızı,ruhumuzu doyurma vakti... 



Zaman Ramazan kokmaya başladı,bugün üç ayların başı yani 1 Recep 1434(11 Mayıs 2013)


Çok beğendim bu paragrafı,ve kendime saklamalıyım dedim...Hepimize lazım ön şart bu:
....
Müslümanca yaşamanın çarelerini arayıp bulmak için üç aylar en iyi mevsim… Takvim yaprağı Recep 1’i gösterince Müslüman şahıs, kendisiyle toplantı masasına oturmalı. Eline kâğıdı kalemi almalı. Sonra şahsına şu soruyu yönlendirmeli: “Acaba ben gerçek manada İslamiyet’i yaşıyor muyum? Noksanlarım nedir?” Bu noktada karşımıza çıkan ilk mesele, namazdır.....(Hekimoğlu İsmail)

Dilimiz de,bilgimiz de dönmez cümleler kurmaya,dil susar gönül konuşur usulca,....
bu yüzden bilenlerden dinleyelim ...

Recep ayı: Hazırlanma
Peygamber Efendimiz (sas), beş gecede duaların reddedilmeyip kabul edildiğini ve bunlardan birisinin de Receb ayının ilk gecesi olduğunu buyuruyor. Receb ayının ilk cuma gecesini de Regaib Kandili karşılıyor. Efendimiz bir Regaib Kandili’nde yapılan duaların Allah katından geri çevrilmeyeceğini müjdeliyor. Receb ayının sonunda da Miraç Kandili idrak ediliyor. Bediüzzaman Hazretleri, “Miraç Gecesi, ikinci bir Kadir Gecesi hükmündedir. Bu gecede mümkün oldukça çalışmakla kazanç birden bine çıkar.” sözleriyle bu gecenin kıymetini ifade ediyor.
Şaban ayı: Hayır
Üç ayların ikincisi Şaban ayı, “dağılan”, “saçılan” manalarına geliyor. Bir rivayete göre Efendimiz (sas), Şaban ayında Ramazan için pek çok hayır dağıtıldığı için bu aya bu ismin verildiğini ifade ediyor. Hz. Aişe Validemiz (ra) Hz. Peygamber’in Şaban ayını oruçla değerlendirdiğini, “Resulullah’ın Şaban ayındaki kadar oruçlu olduğu bir ay görmedim.” diye anlatıyor. Şaban ayı içerisinde de yapılan duaların geri çevrilmeyeceği müjdesinin verildiği mübarek Berat Kandili bulunuyor.
Ramazan ayı: Bereket
Üç ayların sonuncusu olan Ramazan, on bir ayın sultanı ve ayların en faziletlisi. Zira bu aylarda Kur’an nazil olmaya başlamış ve ay boyunca oruç tutmak farz kılınmıştır. Kur’an-ı Kerim’deki ifadesiyle bin aydan daha hayırlı olan “Kadir Gecesi” de Ramazan ayındadır.(Kevser KULAKSIZ)

Rab'bim Ramazanı hakkıyla karşılayan,ve yaşayanlardan olmamızı nasip etsin(amin)
Selametle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder